Kanadas Andre Hainault och Mexikos Giovani dos Santos i kamp om bollen.

Mexiko hade guldläge att säkra en plats i slutkvalet till VM.

Men redan avsågade Kanada bjöd på bra motstånd.

Matchen slutade 2–2 och nu väntar en tuff match mot Honduras.

Svennis mannar skulle bara gå in och göra sin plikt mot ett Kanada som redan spelat bort alla chanser att nå slutkvalet till VM.

Men som så många gånger förr i sportsammanhang så är det där med att bara göra sin plikt inte alltid helt enkelt.

Kanada chockstartade och gjorde 1–0 efter bara 13 minuter när hemmanafallaren Gerba lobbade bollen över den mexikanska målvakten Oswaldo Sanchez.

Bars ut på bår

Mexiko reducerade i 35:e minuten med en frispark som tog i muren och in i mål. Frisparken var omdiskuterad, uppger nyhetsbyrån AP, eftersom den kom efter en tuff duell mellan Kanadas försvarare Marcel de Jong och Mexikos mittfältare Gerardo Torrado.

De både drabbade samman i kamp om bollen och Torraos armbåge träffade de Jong så illa att han fick bäras ut på bår.

Kanada repade dock mod och i början av andra halvlek återtog de ledningen när Radzinski kunde rulla bollen i ett mer eller mindre tomt mål efter fint passningspel av hemmalaget.

Då såg det mörkt ut för Svennis mannar, men i matchminut 63 fick han arbetsro efter att Vuoso nickat in ett kvitteringsmål.

Fortfarande utmärkt läge

Resultatet stod sig matchen ut och eftersom Jamaica samtidigt slog Honduras med 1–0 har Mexiko fortfarande ett utmärkt läge att gå till slutkval.

Nästa match för Svennis och Mexikos del blir den 19 november mot just Honduras.

De två bästa lagen i de tre grupperna går till Concacafs slutkval nästa år. De tre bästa i den gruppen säkrar platser i VM-slutspelet i Sydafrika 2010 medan fyran får spela om en plats mot ett sydamerikanskt lag.