Elfsborg vände och vann mot Odd

Publicerad 2015-07-30

Lundevall.

BORÅS/STOCKHOLM. Efter mardrömsinledningen kom Elfsborg tillbaka i Europa League-kvalmötet mot Odd.

Simon Lundevall hade bara varit på planen i sju minuter innan han stänkte in 2-1 och precis som mot Randers blev matchhjälte.

– Fantastiskt. Han har hittat en riktig målform, säger tränaren Magnus Haglund.

Elfsborg fick en mardrömsstart på första Europa League-kvalmötet mot norska Odd.

Henning Hauger kom in sent i en duell med snabbe Samuelsen och gästerna fick med sig en straff.

Den chippade Olivier Occean kyligt in i mål vid sidan om Kevin Stuhr Ellegaard till 1-0 bara efter 20 minuters spel.

Men det var Elfsborg som dominerade halvleken och med bara tre minuter kvar kom kvitteringen genom Viktor Prodell.

Viktor Claesson stod för ett högklassigt framspel och efter hans tvåfotsdribbling var Sondre Rossbach helt chanslös i målet.

Lundevall avgjorde

Men sedan var det både en ovan och nu lite van matchhjälte som klev fram.

Simon Lundevall hade inte gjort mål i Elfsborgströjan innan han sköt klubben vidare till den tredje kvalrundan med sitt mål i förlängningen mot Randers.

I dag byttes han in i den 69:e minuten och bara sju minuter senare sköt han in segermålet.

– Underbart att få in pigga ben i det läget av matchen och med den kvaliteten också. Fantastiskt, säger tränaren Magnus Haglund.

– Han har hittat en riktig målform. Jätteviktigt idag, säger han.