Mourinho: ”I så fall är det en skandal...”

Publicerad 2015-09-29

Förlust på hans förra hemmaplan

Förlust borta mot Porto.

Men kanske borde Chelsea ha haft straff?

– Om det är hands så är det en skandal att domaren inte blåser, säger José Mourinho.

Mourinho.

Chelsea har inlett säsongen svagt.

Åtta poäng på sju ligamatcher är inte tillräckligt bra för en regerande mästare och inför Champions League-matchen mot Porto efterlyste José Mourinho en skärpning i attityden hos flera av spelarna i Chelsea.

”Dåliga misstag”

Men borta mot Porto – Mourinhos gamla klubb – kom en ny förlust.

Andre satte 1-0 till portugiserna i den 39:e minuten och trots att Willian prickade in ett psykologiskt viktigt mål precis före paus fick Chelsea vända hem till London med noll poäng sedan Maicon avgjort i den 52:a minuten.

– Insatsen är okej. Det jag är missnöjd över är att vi gör dåliga misstag på fasta situationer trots att vi hade analyserat dem i oändlighet inför matchen, säger José Mourinho i Viasat.

”Oförsvarbart”

Chelsea låg på för en kvittering i slutet och dessutom vädjade man om straff efter att en hemmaspelare fått bollen på handen i eget straffområde.

– Jag har inte sett reprisen, men om bollen tar på handen så är det en skandal att domaren inte blåser straff, för han står två meter därifrån. I så fall är det oförsvarbart, säger Mourinho.