Känsliga bilden sprids – inför VM-semifinalen

avLinus Norberg

Som liten grabb hejade Eden Hazard på…Frankrike.

I morgon ställs belgaren mot samma nation i VM-semifinal.

– Jag vill inte svärta ner Belgien under den tiden, säger stjärnan om de känsliga bilderna som sprids på sociala medier.

I morgon möts tungviktarna Belgien och Frankrike i VM-semifinal.

Det blir en speciell match för den belgiske stjärnan Eden Hazard.

Mittfältaren, till vardags i Premier League-klubben Chelsea, växte upp i den fransktalande delen av Belgien och flyttade dessutom till franska staden Lille redan som 14-åring.

Nu sprids en bild på Hazard där han, tillsammans med två av sina bröder, poserar i franska landslagströjor under VM 1998 när Frankrike var värdnation och gick hela vägen och vann guldet.

”Vill inte svärta ner...”

– Jag och mina bröder har alltid varit mer Frankrike än Belgien-supporters eftersom vi växte upp med 98-VM, säger Hazard enligt The Sun.

– Jag vill inte svärta ner det belgiska landslaget under den tiden, de hade bra spelare, men det var Frankrike som gällde då, fortsätter 27-åringen.

Hazard har också studerat fransmännen noga inför VM-semifinalen och avslöjar att han imponerats Kylian Mbappe.

– Om Mbappe kollade på videos på mig när han var yngre så är det jag som kollar på honom nu. Det han gör är fantastiskt, särskilt i hans ålder. I modern fotboll har vi aldrig sett något liknande.

Om klubbkamraten: ”Bäst i världen”

Men trots sina tidigare sympatier för ”Les Bleus” blickar Hazard förstås mot VM-final och säger att nyckeln till seger är att stoppa klubbkamraten i Chelsea, N’Golo Kante.

– Enligt mig är han bäst i världen i hans roll. Om Kante är på topp har man 95 procent chans att vinna matchen. Det är upp till oss att göra vad som krävs för att stoppa honom från att fånga upp bollar.

Foto: REUTERS X03807