Gjorde två mål – och åkte till BB i matchstället

Publicerad 2017-11-22

Ryan Colclough lär inte glömma tisdagen den 21 november.

Först gjorde 22-åringen två mål för sitt Wigan.

Sedan skyndade han till BB och var med om sin sons födelse – med matchstället på.

Wigan spelade i Premier League mellan åren 2005 och 2013, och vann FA-cupen samma år som man halkade ner i Championship. I våras åkte man ner ytterligare en division och spelar nu följaktligen i League One.

Under tisdagen mötte Wigan, som slåss i toppen av tabellen, Doncaster hemma och vann med 3–0. Två av målen gjordes av Ryan Colclough, som fick en kväll han sent ska glömma.

För bara minuter efter sitt andra mål för kvällen, i den 58:e minuten, blev Colclough utbytt. Han firade genom att vagga med händerna.

I halvtid hade han nämligen fått beskedet att hans flickväns vatten gått, och att hans andra son var på väg.

Hann till BB precis i tid

Efter att Colclough blivit utbytt rusade han ut genom spelartunneln.

– Så fort han gjort sitt andra mål tog vi honom av planen, för hans huvud var någon annanstans, förklarade Wigans assisterande tränare Leam Richardson efter matchen.

Colclough hann sedan till BB just i tid för att vara med om sin sons födsel, fortfarande iklädd sina matchkläder.

Han skrev om sin speciella kväll på Twitter en stund senare.

”Vilket fantastiskt resultat och vilken laginsats från alla grabbar. Jag är så glad över att välkomna min andra son med två mål och en vinst. Han gjorde det till ett hattrick för mig”, skriver 22-åringen på Twitter.

Tvåa i League One

Wigans ordförande Davis Sharpe delade en bild på Twitter på Colclough och det nyfödda barnet, och gratulerade sin spelare.

”Grattis till Ryan Colclough som nätade dubbelt innan han blev utbytt i tid för att vara med om födseln av sin son!”, skriver Sharpe.

Efter Wigans 3–0-seger ligger man tvåa i League One, en poäng bakom ettan Shrewsbury.