Iskall i ligan – men stekhet i Ligacupen

Publicerad 2016-10-25

Sturridge sänkte Spurs med tredje och fjärde målet i Ligacupen

Iskall i Premier League – stekhet i Ligacupen.

Daniel Sturridge bjöd på två nya mål när Liverpool slog ut Tottenham på Anfield.

– Skön känsla efter allt man gått igenom, säger anfallaren.

Arsenal FC
Sturridge firar.

Liverpool har inlett Premier League-säsongen på ett lovande sätt och delar serieledningen på lika många poäng som Arsenal och Manchester City.

En som dock inte riktigt har kommit i gång är Daniel Sturridge som inte gjort mer än fyra matcher från start och fortfarande är mållös efter nio omgångar.

Men i kväll visade anfallaren prov på gamla takter.

I den andra ligacupomgången väntade tufft motstånd i form av topprivalen Tottenham hemma på Anfield.

Då lossande det för engelsmannen.

Redan i den nionde minuten höll 27-åringen sig framme och slog påpassligt in 1–0 innan målvakten Michel Vorm hann ut och täcka.

Totalt fyra mål i cupen

Sturridge var dock inte nöjd där och dubblerade ledningen i andra halvlek när han frispelad av Georginio Wijnaldum satte 2–0 i den i minut 65.

– Man får mycket tid när man kommer en mot en. Det kan vara lätt men det kan också vara svårt om man tänker för mycket. Men jag agerade instinktivt, säger Sturridge till Sky Sport.

– Det var en skön känsla och jag är glad och tacksam att jag kommit igenom allt som jag tvingats gå igenom.

Tottenhams nye striker Vincent Janssen reducerade på straff men mycket mer spännande än så blev det inte på Anfield. Matchen slutade 2–1 och Londonlaget är därmed utslaget.

Totalt står Daniel Sturrdige nu på fyra mål i Ligacupen efter att även ha hittat rätt två gånger i första omgången mot Burton Albion.

Antonsson målskytt

I övrigt var det en skrällfri kväll i Ligacupen. Arsenal slog planenligt ut Reading efter 2–0 hemma på Emirates efter två mål av Alex Oxlade-Chamberlain.

Även Hull och Newcastle är vidare efter seger mot Bristol City respektive Preston North End.

Störst dramatik utspelade sig dock på Elland Road där Leeds tog emot Norwich.

Matchen slutade 2–2 efter ordinarie tid, efter att Mikael Antonsson kvitterat till 1–1 i slutet av första halvlek, och gick till straffar.

Svensken blev utbytt i 63:e minuten och fick från bänken bevittna avgörandet. Väl där var hemmalaget starkast och vann straffläggningen med 3–2.

Omgångens på förhand hetaste möte spelas dock i morgon. Då tar Zlatan Ibrahimovics Manchester United emot Manchester City på Old Trafford klockan 21.00.