Stjärnan sågas för osmaklig video

”United borde sparka Lingard”

avEmil Eiman-Roslund

Publicerad:

Svordomar.

Torrjuckning och skryt om att semestersviten ”sett mycket”.

Jesse Lingards video på sociala medier upprör – och det höjs röster för att Manchester United ska sparka stjärnan.

Manchester United-duon Jesse Lingard och Marcus Rashford har firat semester tillsammans i Miami, svårt att missa för deras följare på sociala medier där i synnerhet Lingard är väldigt aktiv.

Men den senaste videon 26-åringen lade upp på Snapchat kritiseras ordentligt av bland annat rasande Manchester United-supportrar. I videon filmar engelsmannen sig själv och hotellrummet han, Rashford och vänner bott i under semestern i Miami. Lingard säger ”fuck” och ”fuckin” upprepande gånger, i klippet torrjuckar en av Lingards vänner på sängen samt så skryter Lingard om att rummet har ”sett mycket skit” under resan.

”Borde få sparken”

Och efter detta tycker tidigare QPR- och Leicestercoachen Ian Holloway att Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer ska göra sig av med Lingard.

– Det finns ingen väg tillbaka för Lingard, detta är helt oacceptabelt. Jag tycker att han borde få sparken, säger Holloway till Talksport och fortsätter.

– När du är en professionell fotbollsspelare är du det varje sekund. Klubben kommer alltid i första hand, för den är större än dig.

Även tidigare skotska landslags- och Rangersspelaren Ally McCoist kritiserar Lingard, och tycker att han ska vara en bättre förebild för unga.

”Skulle inte ske i City”

Holloway anser att Manchester United har ett stort problem framför sig och att det här just nu aldrig skulle inträffa i Liverpool eller Manchester City.

– Detta är brist på respekt, normerna är det viktigaste för en manager. Ole Gunnar måste återupprätta den och säga att det beteendet inte är tillåtet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM