Så kan Sverige starta mot England i dagens bronsmatch

VM 2019: Asllani fortfarande ett osäkert kort

avFrida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

NICE. Fridolina Rolfö lär vara tillbaka i startelvan.

Men Kosovare Asllani är ett osäkert kort till bronsmatchen.

– Vi avvaktar kvällen och kanske morgondagen för att fatta beslut om hon ska spela eller inte, meddelade förbundskapten Peter Gerhardsson i går.

Även om Sverige har roterat en del under VM är det rätt tydligt vilken startelva som förbundskapten Peter Gerhardsson föredrar.

Till bronsmatchen mot England har han fått tillbaka yttern Fridolina Rolfö som missade semifinalen på grund av avstängning. Därmed lär Lina Hurtig placeras på bänken inledningsvis.

Mot Holland var tanken att Nathalie Björn skulle ersätta Elin Rubensson på det centrala mittfältet. På grund av feberkänning blev det en förändring i sista stund men Björn kan möjligen få en ny chans under lördagseftermiddagen.

Kosovare Asllani, som fick bäras ut på bår senast på grund av en otäck sträckning, deltog i delar av fredagens träning.

”Får se Asllani spelar”

– Det finns en chans att hon spelar men det är svårt att avgöra just nu. Asllani mår mycket bättre nu. Hon har sovit bra i natt och kommer köra dagens träning individuellt. Sen får vi se hur hon reagerar ikväll och vad vi får för reaktion, sa landslagsläkaren Houman Ebrahimi under gårdagen.

Det ger Peter Gerhardsson hopp, meddelade han i samband med presskonferensen inför matchen:

– Hade någon frågat mig efter matchen om hon skulle delta i träning inte trott det. Jag är glad för att det inte var en större fara med henne. Det handlar nu om att ta första stegen och avvakta kvällen och kanske morgondagen för att fatta beslut om hon ska spela eller inte.

Bronsmatchen mellan Sverige och England har avspark 17:00.

Publicerad: