Milan bär sorgband efter Kobe Bryants död

avMartin Eriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

I söndags gick Kobe Bryant bort i en helikopterolycka.

Därför väljer AC Milan att spela med sorgband mot Torino ikväll.

En tyst minut kommer även att hållas inför matchen.

Det har inte undgått någon. I söndags gick den amerikanske basketspelaren Kobe Bryant tragisk bort i en helikopterolycka, tillsammans med sin dotter och ytterligare sju offer.

Händelsen skakade sportvärlden, och nu väljer Zlatan Ibrahimovics AC Milan att bära sorgband i kvällens cupmatch mot Torino. Utöver sorgbanden kommer det även hållas en tyst minut inför matchen.

Detta för att hedra Bryant och hans dotter Gianna Maria. I den italienska basketligan kommer det hållas en tyst minut inför alla matcher.

Uttalad Milan-supporter

Bryant är en uttalad supporter till AC Milan och har setts många gånger med klubbens tröja. Han beskrivs som ett ”stort Rossoneri-fan” på klubbens hemsida.

– Självklart är jag en stor Milan-supporter och jag har alltid sagt att om du skär mig i vänsterarmen så blöder jag svart och rött, om du skär mig i högerarmen blöder jag lila och guld (LA Lakers-färgerna, reds. anm.), sa Bryant i en intervju med Sportbladet 17 januari.

Bryant tillbringade många år som ung i Italien. Hans pappa Joe var nämligen professionell basketspelare i landet efter att tidigare spelat i NBA, precis som Kobe senare gjorde under hela sin karriär.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

AC Milan

NBA