Real Madrid vidare – men inte helt övertygande

Publicerad 2020-01-22

Barcelona hade problem borta mot lilla Ibiza.

Även Real Madrid hade sin beskärda del bekymmer i sin utflykt till ovana, och framförallt betydligt mindre, jaktmarker.

Men även Madrid skulle, till slut, lösa en biljett till Copa del Reys åttondelsfinaler via en 3–1-seger mot Unionistas de Salamanca.

Till en början såg det ut att bli en precis så ensidig affär som det var väntat att det skulle bli när Real Madrid besökte lilla Las Pistas för ett osannolikt cupmöte med Unionistas de Salamanca.

Gareth Bale satte 0–1 tidigt och orkade knappt fira. James Rodriguez chippade en boll i ribban.

”Det var en fest”

Men uddamålsledningen höll sig länge. Och väl när det var dags att ändra på resultattavlan var det tack vare hemmalaget och inte de stjärnspäckade gästerna.

Alvaro Romero Morillo hade bara varit på plan i två minuter efter att ha blivit inbytt när han i minut 57 fick på en drömträff efter att ha utnyttjat ett tafatt Madridförsvar. Skottet gav 1–1. Det gav också total eufori och ”Si se puede (ja, vi kan)” i kör från hemmapubliken.

– Det var en fest på läktarna, konstaterar målskytten i intervjun efter matchen.

Diaz fixade segern

Det blev dock aldrig roligare för hemmafansen än vad det var just där och då (må så vara att de oavsett hade all anledning att vara stolta över sina spelare, vilket de också visade hela vägen till slutsignalen).

Bara fem minuter efter 1–1-målet skulle en halkande Brahim Diaz, via Unionistasfot, återge Real ledningen.

Just Diaz skulle sedan fastställa slutresultatet, med ett desto vackrare solomål, på övertid.

– Det viktigaste var att vi tog oss vidare, säger Realmittfältaren Federico Valverde efter matchen.