AIK:s dubbelknock – två mål på 100 sekunder

AIK vann mot FC Sheriff i kvalet till Europa League

Publicerad 2019-08-08

Ibland tar det 180 minuter plus övertid och förlängning för att avgöra.

AIK tog ett jättekliv mot nästa steg i Europa League genom två mål på bortaplan.

De tog 100 sekunder.

AIK Fotboll

Förra veckan rök AIK ur Champions League-kvalet. Returen mot Maribor gick till förlängning och efter 210 spelade minuter var slovenerna vidare på fler bortamål.

Präktigt självmål

Uttåget tog de svenska mästarna till Europa League-kvalets tredje omgång, mot moldaviska mästarna Sheriff. Där såg tillställningen ut att avgöras på 100 sekunder.

11.29: Andrej Lukic tåar in ett präktigt självmål i bortre gaveln.

13.09: Kolbeinn Sigthorsson nickar in Anton Salétros inlägg i samma del av målet.

Möter Cluj eller Celtic

I andra halvlek orsakade Panajotis Dimitriadis en straff som Yury Kendysh placerade in. Men 1–2 stod sig, vilket för att AIK har ett gynnsamt läge inför returen på Friends arena nästa torsdag.

Vinnaren av AIK–Sheriff går till playoff mot förloraren i CL-mötet Celtic–Cluj. Lagen kryssade i Rumänien, 1–1, och möts igen i Skottland på tisdag.