Fick tre mål bortdömda i Copa America – se klippet här

Publicerad 2019-06-19

Brasilien räddades av en VAR-dömd straff i Copa America-premiären.

I nattens möte med Venezuela slog tekniken tillbaka.

Hemmanationen fick TRE mål bortdömda och tappade viktiga poäng.

Segern i premiären satt långt inne för stjärnspäckade Brasilien – laget spräckte nollan först efter att Phillipe Coutinho gjort mål på straff. En straff som tilldömdes med hjälp av VAR efter en handssituation.

I nattens gruppspelsmatch mot Venezuela slog tekniken tillbaka – Brasilien fick tre mål bortdömda:

I 38:e minuten trodde Roberto Firmino att han gett laget ledningen efter att ha förvaltat Dani Alves inlägg. Men domaren dömde bort målet efter att Firmino dragit ner en försvarare.

Roberto Firmino, Gabriel Jesus och Phillipe Coutinho deppar.

I 60:e minuten var det dags igen. Gabriel Jesus tror att han ger hemmalaget ledningen men målet döms bort för offside på Firmino efter en lång VAR-bedömning.

I slutminuterna nätar Phillipe Coutinho men återigen blir målet bortdömt för offside, återigen på Firmino, efter en VAR-bedömning.

Matchen slutade 0–0 och hemmanationen och domaren (?) buades ut av hemmapubliken.

– Vi var inte tillräckligt kreativa och när vi inte gör mål blir vi nervösa, säger förbundskapten Tite till ESPN och berättar att han inte har något negativt att säga om VAR-besluten: