Maradonas arga svar efter anklagelserna

Legendarens ilska efter Alzheimer-ryktet: ”De ljuger!”

avErik Avebäck

Argentinsk media skriver att Diego Maradona börjar få Alzheimer.

Det har fått fotbollslegenden att ryta ifrån.

– De ljuger! Jag håller inte på att dö, säger 58-åringen på Instagram.

Argentinska tidningen Cronica skrev nyligen att Diego Maradona har ”neurologiska problem” och ”börjar utveckla Alzheimers sjukdom”, enligt brittiska Mirror.

Fotbollslegendaren har bemött anklagelserna i ett inlägg på Instagram.

”Håller inte på att dö”

– De ljuger, de ljuger, säger Maradona i videon.

– Ordet Alzheimer är ett hemskt ord. Folk som har sjukdomen riskerar att dö. Jag håller inte på att dö. De här sönerna av ni-vet-vad försöker bara skapa förvirring.

58-åringen – med ett förflutet i Barcelona och Napoli – lämnade jobbet som huvudtränare för mexikanska Dorados förra veckan. Maradonas advokat Matias Morla säger att hans klient avgick för att kunna fokusera på sin hälsa. Bland annat kommer legendaren genomgå axel- och knäoperationer.

Han kommenterar även Alzheimer-ryktet:

– På grund av alla rapporter om att Diego Maradona skulle ha börjat utveckla Alzheimers sjukdom vill jag bara konstatera att inga medicinska tester visar något av det slaget, säger advokaten.

Spekulationer kring Maradonas välmående har pågått sedan han fångades på bild under fotbolls-VM 2018 – och fortsatte när en video från ett av Dorados träningspass visade att 58-åringen hade problem att stå upp.

ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll