City vidare i FA-cupen efter målvaktens dråpliga misstag

Uppdaterad 2019-02-17 | Publicerad 2019-02-16

Newport County från den engelska fjärdedivisionen lyckades hålla tätt mot självaste Manchester City i 50 minuter.

Sedan stod målvakten Joe Day för ett dråpligt räddningsförsök, fick bollen i ansiktet och började att blöda näsblod.

David mot Goliat.

League Two-laget Newport ställdes mot de regerande engelska mästarna Manchester City i åttondelsfinalen i FA-cupen.

Trots att Pep Guardiola ställde ett starkt lag med flera stjärnor på planen – och förde matchen från start till mål – lyckades City inte att förvalta sina chanser i den första halvleken. Att Newport nollade mästarlaget fram till halvtidsvilan får ses som en liten skräll i sig.

Foden tvåmålsskytt

Men i den andra halvleken var det slut på det roliga för Newport.

Efter 51 minuter fick tysken Leroy Sané bollen på sin vänsterkant och sköt ett skott från snäv vinkel som målvakten Joe Day borde ha räddat.

I stället träffade bollen hans arm, styrdes upp i ansiktet och studsade in i mål. Målvakten började blöda från sin näsa efter händelsen och matchen fick pausas några minuter under tiden som Day fick plåstras om.

Phil Foden fyllde sedan på till 2–0 i den 75:e minuten. Trots att Newport faktiskt lyckades reducera i slutminuterna blev det aldrig riktigt spännande. Samme Phil Foden tryckte nämligen in 3–1 för City i anfallet efter.

”Värsta planen jag spelat på”

Matchen slutade 4–1 till Manchester City. Riyad Mahrez gjorde det sista målet.

– Vi var tvungna att vara professionella och hålla bollen i rörelse hela tiden, och de tröttnade till slut. Vi gjorde mål direkt efter att de reducerade. Det var den värsta planen som jag har spelat på, säger Foden till BT Sport.

– Resultatet är det viktigaste i såna här matcher. Vi är professionella och måste anpassa oss till allting. Vi är glada för avancemanget, säger Mahrez.

Newports manager Michael Flynn var nöjd med sina spelare, trots att resultatet skenade i väg i slutet av matchen.

– Sättet vi spelade på och försvarade oss var suveränt, men grabbarna var tvungna att vifta med vit flagg till slut. Jag är så stolt över dem. De förtjänar all beröm de kan få, säger han.