Skandalspelaren slog till – efter Perus första VM-mål på 36 år

Uppdaterad 2018-06-27 | Publicerad 2018-06-26

Perus första VM-mål på 36 år saknade betydelse för det avsågade lagets läge i grupp C.

För Australien var André Carrillos volley desto tyngre.

Målet cementerade ”Socceroos” plats ”down under” slutspelsstrecket.

Peru hade inför dagens match förlorat med 0–1 mot både Danmark och Frankrike och hade inte längre någon chans att avancera från grupp C. Motståndarna Australien hade chans att gå till åttondelsfinal om laget vann mot Peru och Danmark samtidigt föll mot Frankrike.

Det var dock Peru som såg mest motiverade ut i matchens avgörande lägen.

I den 18:e minuten hittade Paolo Guerrero fram med en passning till André Carrillo, som från straffområdeslinjen slog till med en välplacerad volley i mål.

Målet var Perus första i ett VM sedan den 22 juni 1982, då Guillermo Rosas i den 83:e minuten tröstmålade i landets 1–5-förlust mot Polen.

Mål av skandalspelaren

Fem minuter in i andra halvlek gjorde Peru även sitt andra VM-mål på 36 år. Paolo Guerrero snappade upp bollen inne i straffområdet och skickade in den i mål bakom Mathew Ryan.

Guerrero såg ut att missa VM efter att han i december blivit avstängd av Fifa i ett år efter att ha testat positivt för kokain. Men efter att den högsta domstolen i Schweiz, där Fifa har sin bas, hävt domen tillfälligt gavs Perus lagkapten klartecken att resa till Ryssland för att representera sitt land.

Australien slutar sist

Med tio minuter kvar var Peru nära att göra 3–0, men Edison Flores skott gick i stolpen och matchen slutade 2–0.

Resultatet innebär att Australien slutar sist i grupp C på en poäng. Peru slutar trea på tre poäng medan Danmark går vidare till åttondelsfinal som tvåa på fem poäng efter att ha spelat 0–0 mot Frankrike som med sina sju poäng vinner gruppen.