Hazard hjälte i FA-cupfinalen

avAdam Borg

Chelsea vann FA-cupen efter att Eden Hazard gjort matchens enda mål på Wembley.

Manchester Uniteds tränare José Mourinho tyckte dock inte att var speciellt välförtjänt.

– Jag gratulerar Chelsea till vinsten men jag tycker inte att de förtjänade det.

Victor Nilsson Lindelöf fick inte ens plats på bänken i FA-cupfinalen mellan Chelsea och Manchester United på Wembley. José Mourinho valde istället att satsa på Chris Smalling och Phil Jones i mittlåset. Den senare av dem skulle hamna i händelsernas centrum direkt.

I den 20:e minuten sprang sig Eden Hazard fri med David De Gea i United-målet. För att förhindra ett ledningsmål för Chelsea jagade Jones ikapp men lyckades inte träffa bollen i tacklingen mot Hazard.

Domare Michael Oliver tvekade inte, pekade på straffpunkten samtidigt som Phil Jones fick syna det gula kortet. Från elva meter gjorde sedan inte belgaren något misstag när han kyligt rullade in 1–0 till de blåklädda. Det var 27-åringens 89:e mål i Chelsea-tröjan i sin 300:e tävlingsmatch för klubben.

Säkrade åttonde FA-cuptiteln

United såg ut att ha kvitterat tillställningen halvvägs in i den andra halvleken. Efter en monsterräddning från Thibaut Courtois i Chelsea-målet stötte Alexis Sanchez in returen. Men linjedomaren var säker på sin sak och lyfte upp flaggan för offside. Korrekt enligt reprisbilderna.

Mourinho bytte in Romelu Lukaku i jakten på en kvittering. Och man lyckades också skapa tryck mot Chelsea-försvaret. Både Marcus Rashford och inbytte Lukaku fick fina chanser, men stoppades av Courtois i Chelsea-målet.

London-klubben lyckades till slut hålla undan och kan nu titulera sig som mästare i FA-cupen. Det var klubbens åttonde FA-cuptitel genom tiderna. Första FA-cuptiteln tog man säsongen 1969/1970.

”Vi var det bättre laget”

Eden Hazard fick fira sin 300:e match i Chelsea med att lyfta pokalen inför ett fullsatt Wembley.

– Jag är bara glad just nu att få se fansen fira titeln. Vi har inte haft en bra säsong men vi avslutade iallafall bra med en titel. Det är det viktigaste, säger matchhjälten till BBC.

I Manchester United-lägret var det dystrare miner efter matchen. Mourinho ansåg att resultatet inte speglade matchbilden.

– Jag gratulerar Chelsea till vinsten, men jag tycker inte att de förtjänade det.

– Jag tycker att vi förtjänade att vinna, vi var det bättre laget. Men sådan är fotbollen, säger en besviken Mourinho.

Portugisen pikade också Chelsea för att ha ”parkerat bussen” i finalen.

– Det var svårt för oss att spela utan Lukaku mot ett lag som försvarar med nio spelare.

– Varje förlust gör ont men jag åker hem med känslan av att vi gav allt. Jag ångrar inget.

Foto: ANDREW YATES / X03469
ARTIKELN HANDLAR OM