Seger fortsatt skadad – missar Ukraina-matchen

avAyar Alarcon Klein

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

När Sverige VM-kvalade hemma mot Kroatien i torsdags fanns landslagsstjärnan Caroline Seger inte med i truppen.

En bristning i vaden höll henne borta och nu står det klart att 33-åringen även missar mötet mot nästa VM-kval match mot Ukraina den 12 juni.

Det är inte tillräckligt med tid kvar för att jag ska vara redo att spela hundraprocentigt, säger Seger.

Enligt landslagsledningen har rehabiliteringen gått bra men de anser att tiden inte är tillräcklig för att låta Caroline Seger spela.

– Vi hade ju hoppats på att ha Caroline tillgänglig mot Ukraina. Men utifrån gårdagens träning, samtal under lördagen och bakgrunden att hon inte tränat för fullt under veckan har beslutet tagits under förmiddagen. Det medicinska utlåtandet är att hon inte är spelbar på tisdag, säger landslagets tränare Peter Gerhardsson.

Följer med truppen till Ukraina

Den svenska lagkaptenen är besviken på att hon inte kan spela men hoppas samtidigt att hon snart kommer att vara tillbaka.

– Det är jättetråkigt såklart men jag känner att det är för få dagar att spela på. Rehabiliteringen har känts bra och gått framåt men tyvärr är det för få dagar kvar till matchen på tisdag, det är inte tillräckligt med tid kvar för att jag ska vara redo att spela hundraprocentigt, säger Seger till SvFF:s hemsida.

33-åringen kommer, trots sin skada, att följa med landslaget ner till Ukraina och fortsätta sin rehabilitering på plats.

Sverige toppar sin grupp och har tre matcher kvar i VM-kvalet. Närmast väntar ett dubbelmöte mot Ukraina innan landslaget avslutar borta mot Danmark den fjärde september.