Bröt IFK Norrköpings cupmatch mot Assyriska

Publicerad 2019-02-22

Kasper Larsen tvingades bryta svenska cupen-mötet med Assyriska Turabdin.

Försvararen fick en armbåge i ansiktet och blev liggande i flera minuter.

IFK Norrköping vann matchen med 2–0.

Simon Skrabb gav IFK Norrköping ledningen med 1–0 efter en dryg halvtimme. Jordan Larsson, som har varit het i år, utökade till 2–0 efter en timme.

Assyriska Turabdin var nära att reducera i slutet av matchen, men skottet gick i ribban. ”Peking” vann med 2–0 och står nu på två segrar i svenska cupen.

– Vi växer in i matchen, vi får en känsla av hur mattan är. Det studsade rätt mycket. Jag tycker vi löser det bra, säger Jordan Larsson till C More.

Anfallaren har gjort mål i två raka cupmatcher.

– Det betyder jättemycket. Som jag sa efter förra året var det frustrerande, det var väldigt jobbigt. Att få igång målskörden så här pass tidigt är väldigt skönt och jag hoppas att det kan fortsätta i allsvenskan, säger Larsson.

Knockades av smällen

Dansken Kasper Larsen startade matchen för IFK Norrköping, men tvingades gå av planen i slutet av första halvlek. I en luftduell fick försvararen ta emot en armbåge i ansiktet.

Larsen blev liggande på gräset i några minuter och fick läkarvård. Sedan ställde han sig upp och gick av planen för egen maskin. Han byttes ut mot Lars Krogh Gerson.

Sista gruppspelsmatchen i svenska cupen för IFK Norrköping är AFC Eskilstuna. AFC spelar mot IFK Värnamo i morgon.