Isak gjorde sitt 20:e Premier League-mål

Först bommade han straff.

Sedan tog han revansch.

Alexander Isak satte sitt 20:e mål i Premier League för säsongen.

Det svängde snabbt för svensken.

Tidigt i andra halvlek lade han upp bollen på straffpunkten – men Arijanet Muric i Burnley-målet gick rätt och räddade.

Kort därefter kom dock ett möjligen ännu vassare läge.

Jacob Murphy tog sig runt till höger, hittade Isak med öppet mål centralt – och då stänkte 24-åringen in 4–0 till Newcastle.

Skytteligatvåa

Alexander Isak har redan slagit Zlatan Ibrahimovics tidigare rekord för flest mål av en svensk under en PL-säsong.

Nu jagar han norskt i skytteligatoppen.

Efter sitt 20:e ligamål för säsongen är Isak närmast bakom Erling Haaland (som svarade med ett fyra mål några timmar senare).

Den svenske anfallaren är också den femte någonsin att näta så många gånger för ”Skatorna” i PL – och den första sedan klubbikonen Alan Shearer för 20 år sedan.

Ekdal inbytt

Det slutade 4–1 till Newcastle, som sprang i väg med matchen tidigt.

Callum Wilson, Sean Longstaff och Bruno Guimaraes gjorde i tur och ordning varsitt mål i första halvlek.

Hjalmar Ekdal blev inbytt i paus för Burnley – som efter förlusten har fem poäng upp till säker mark med sex kvar att spela om.

För Newcastles del innebär segern att man, åtminstone tillfälligt, kliver förbi Manchester United upp till sjätteplatsen.