Publicerad 2016-05-08

Släppte in det blytunga målet – i 90:e minuten

Fernando Torres och Atletico Madrid får ladda om för Champions League-finalen.

Atlético Madrid är borta från titelstriden.

Man tappade sin ledning borta mot Levante samtidigt som Lionel Messi, Luis Suárez och Cristiano Ronaldo frälste Barcelona och Real Madrid.

– Jag är ändå stolt över laget, säger tränaren Diego Simeone.

Fernando Torres gav ”Atleti” en drömöppning borta mot Levante när han satte 1-0 redan i den andra minuten.

Men det räckte inte.

Mauricio Cuero kvitterade till 1-1 efter 30 minuters spel – och i den 90:e minuten rullade Giuseppe Rossi in 2-1-målet som innebär att ”Atletis” titeldröm är släckt.

Barcelona och Real Madrid vann nämligen sina matcher.

”Perfekt”

Barça körde över Espanyol i derbyt efter ett klassmål av Lionel Messi på frispark, dubbla mål av Luis Suárez, ett av inbytte Rafinha och ett av Neymar.

– Det är en enorm press på spelarna just nu men de hanterar det på bästa sätt. Matchen var perfekt utförd, offensivt och defensivt, säger tränaren Luis Enrique.

Omdiskuterat

Även Cristiano Ronaldo blev tvåmålsskytt.

Portugisen frälste sitt Real Madrid i hemmamötet mot Valencia.

Matchen slutade 3-2 till ”Los Blancos” och Real Madrid är nu en poäng bakom Barcelona inför den sista omgången.

– Allt kan hända. Men vi kan bara fokusera på vår egen match (mot Deportivo La Coruna), säger Zinedine Zidane.

Klart är att titeln nu står mellan Barça och Real.

– Jag struntar i vem som vinner, säger Atlético Madrids tränare Diego Simeone.

– Det känns tråkigt att vi är borta men jag är ändå väldigt stolt över laget. Vi är med och utmanar dem fram till näst sissta omgången och det tycker jag är stort, säger han.