Svenskens succé – mål i Serie A-debuten

Pontus Almqvist målskytt när Lecce slog Lazio

Uppdaterad 2023-08-21 | Publicerad 2023-08-20

Pontus Almqvist låg bakom en blixtvändning i sin Serie A-debut för Lecce.

Svensken gjorde sitt första Serie A mål i 87:e minuten, och minuten efter var vändningen mot Lazio fullbordad.

Lecce vann hemmapremiären mot Lazio med 2–1.

Pontus Almqvist blev stor hjälte i sin Serie A-debut för Lecce när laget vände och vann mot Lazio med 2–1.

24-åringen kvitterade i den 87:e minuten när han dundrade in sitt första Serie A-mål någonsin på halvvolley.

Avgjorde i cupen

Pontus Almqvist har de senaste säsongerna varit på lån från ryska Rostov runt om i Europa.

Förra säsongen var han i polska Pogon Szczecin och i slutet på juni stod det klart att svensken spenderar den kommande säsongen i Serie A för spel i Lecce.

För en vecka sedan gjorde Pontus Almqvist debut för klubben, då i Italienska cupen mot Serie B-laget Como. Svensken fick en succédebut när han gjorde matchens enda mål och skickade sitt lag vidare.

Två mål på två matcher

Nu, en vecka senare, gjorde Almqvist succé på nytt i Serie A-premiären. När hans lag premiärspelade hemma mot förra säsongens tabelltvåa Lazio stod Almqvist för kvitteringen i den 87:e minuten.

Ett mål som la grunden för den blixtvändningen som fullbordades bara minuten senare när Federico Di Francesco satte dit 2–1-målet som också blev slutresultatet.

Därmed har svensken gjort två mål på två matcher för sin nya klubb.