Kapocs hjälte för Linköping – i Jeglertz sista hemmamatch

Publicerad 2023-07-02

Sista hemmamatchen för Linköpings tränare Andrée Jeglertz.

Då krossade LFC bottenlaget Uppsala – efter bland annat två mål av Cornelia Kapocs.

Linköping hänger med i toppen av damallsvenskan.

Hemma mot bottenlaget Uppsala tog man en klar seger med 4–0.

Anfallaren, och tidigare Uppsala-spelaren, Cornelia Kapocs slog till två gånger om.

Ryckte i första

22-åringen gjorde två mål inom loppet av två minuter i slutet på den första halvleken. Det andra målet kom efter en dråplig Uppsala-rensning som styrdes in via Kapocs.

Hemmalaget hade hela 3–0 i paus och i den andra halvleken stängde man matchen.

En som inte kom ut till den andra halvleken var huvuddomaren Adli Assali. Han fick avbryta matchen efter drygt 20 minuter på grund av skada, fjärdedomaren fick i stället hoppa in och ta över huvudansvaret.

Cornelia Kapocs.

Sista hemmamatchen

4–0 blev slutresultatet och tränaren Andrée Jeglertz fick kröna sin sista hemmamatch med en seger.

I början av juni kom beskedet att han lämnar Linköping. 51-åringen blir ny förbundskapten för Danmark – ett jobb han tar över efter sommarens VM i Australien och Nya Zeeland.

Jeglertz sista match på Linköpings tränarbänk blir borta mot Rosengård 7 juli.