Nära skräll – frälstes av Kane

Publicerad 2019-08-10

Som så många gånger förr blev Harry Kane stor matchhjälte för Tottenham.

Och såg till att Londonlaget klarade sig undan en skräll mot nykomlingen Aston Villa när de vann med 3–1 i säsongspremiären.

Tottenham spelade Champions league-final i våras, Aston Villa i Champinship. Men det dröjde till den 86:e matchminuten innan det väntade överläget i matchen kom för Spurs.

För laget som värvat för 1,5 miljarder kronor i sommar chockade Tottenham efter nio minuters spel. En hög långboll från mittbacken Tyrone Mings sökte sig till skotten John McGinn som löpte in i straffområdet, lät bollen komma till rätta efter studs och placerade in 1–0 till Aston Villa i sin Premier league-debut.

– Det var en skön känsla, jag chansade lite. En personlig höjdpunkt för mig, men jag hade alla dagar i veckan bytt målet mot en seger, säger McGinn till BBC.

En lång kamp för att orka försvara sig mot ett kvitteringsjagande Spurs väntade för Villa, och om det inte vore för Tom Heaton, ny från Burnley, hade nollan spräckts tidigare. 33-åringen med en rad kvalificerade räddningar – även om det inte räckte till i premiären kan han bli avgörande i nykomlingens förmodade kamp i den nedre delen av tabellen.

Kane tvåmålsskytt

Tottenhams första svar kom med drygt en kvart kvar av andra halvlek, och klubbens rekordvärvning Tanguy Ndombélé blev målskytt direkt i sin första match i Premier league. Ett lågt stående Villa kunde se 22-årige franske mittfältaren utanför straffområdet hårt och tjusigt sätta dit 1–1.

– Vi bjöd in dem för mycket och vi straffades av små misstag, säger McGinn.

Och sedan var det Spurs anfallsstjärna Harry Kane som ordnade en öppningsvinst. Det första målet gjorde han i 86:e minuten efter att gästernas lagkapten Jack Grealish varit nonchalant utanför eget straffområde, och sedan stängde 26-åringen premiären med ett kliniskt avslut tätt intill Heatons ena stolpe.

3–1-seger för Tottenham efter dubbla mål av Harry Kane.

– Det är bara första matchen men det är alltid skönt att vinna. Vi vet att vi har kapaciteten, det är upp till oss spelare att leverera på planen, säger Harry Kane efter vinsten.