Pavey tackades av när AIK vann stort mot Enskede

avMakoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Kenny Pavey tackades av när hans Enskede förlorade mot AIK.

AIK gjorde det som väntades (vann komfortabelt) mot division 2-laget Enskede och tog sig till nästa års gruppspel i svenska cupen.

Samtidigt fick en gammal AIK-profil fina hyllningar.

– Det betyder mycket att få de här hyllningarna, säger Kenny Pavey, 40 efter hans Enskedes 0–7-förlust mot AIK.

Det jublades lite extra bland de 4039 åskådarna på Friends arena, både från hemma- och bortapublik, när ett särskilt namn ropades ut inför Enskedes hemmamatch i svenska cupen mot AIK.

Det var trots allt den gamle AIK-profilen och Enskedespelaren Kenny Paveys sista match som aktiv.

Applåderna var även många när han i slutminuterna byttes ut.

– Jag ville inte ta för mycket tid då det var en match som pågick liksom. Men det blev lite applåder, och sen lite mer efter matchen. Fansens hyllningar värmer i hjärtat. säger britten efter avtackningen på nationalarenan.

”Internationell kvalitet”

Matchen i sig? Den gick ungefär som man kan tänka sig att det ska gå när ett allsvenskt topplag, som mönstrade ett slagkraftigt lag med flera av de största stjärnorna i startelvan, möter ett division 2-lag.

Tarik Elyounoussi gjorde hattrick i det som kan (?) ha varit hans sista match i AIK-tröjan och båda ungtupparna Bilal Hussein (från straffpunkten) och inhoppande Tom Strannegård bidrog till slutresultatet, som blev hela 0–7.

– På pappret ser det väl ut att vara lite stor marginal. Men första 25 minuterna gjorde vi precis enligt vår matchplan. Vi hade lite halvchanser, kunde kanske haft en straff. Men motståndet. Vi pratar inte allsvensk kvalitet, vi pratar internationell kvalitet, säger Pavey och fortsätter:

– Men sett till att vi hade så många unga spelare (fem spelare under 18 i startelvan) så är det hatten av. Vi stod upp väl och klubben kan vara stolt.

”En välförtjänt öl”

En av tonåringarna som imponerade extra var 17-årige målvakten Marvin Myhrberg, som trots sju insläppta ändå han rädda en straff från isländske landslagsforwarden Kolbeinn Sigthorsson.

Hur tyckte du att den brittiske veteranen på planen presterade då?

– Haha, jag kände att jag hade massa energi. Jag ville ha lite mer bollar i djupled, säger högerbacken Pavey, som inte fick mycket ut av sina offensiva utflykter på kanten.

– De (lagkamraterna) tänkte väl att den där gamlingen inte kommer hinna upp passningarna ändå så lika bra att hålla i bollen.

Nu när fotbollskarriären är slut väntar fortsatt tränarjobb i Enskedes ungdomsverksamhet, kombinerat med både jobb på skola och DJ:ande.

Vad väntar härnäst ikväll?

– Jag kommer ta en fin, kall öl. Det vet jag. Jag ska hem, reflektera, och ta ett par öl. Välförtjänta öl.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM