Efter första målet – Isak hyllas i Spanien

Publicerad 2019-09-23

Alexander Isak gjorde sitt första La Liga-mål i helgen.

Nu hyllas svensken.

20-åringen jämförs med en gasell.

En lång väntan på det första målet i Real Sociedad bröts i söndags för Alexander Isak.

Svenske supertalangen hoppade in efter 65 minuter och tio minuter senare skrev han in sig i målprotokollet. Isak bröt en slarvig passning i Espanyols försvar och satte fart, och från vänstervinkel avslutade han med ett vänsterskott i nedre hörnet till 3–1.

– Klart det var en lättnad. Det har gått några matcher ändå och jag hart haft en del speltid. Jag är otroligt glad. Först och främst för att vi vann men också att jag kunde bidra med ett mål i dag, sade 20-åringen till Sportbladet efter matchen.

”Liver är enklare”

Nu hyllas Alexander Isak av spanska tidningar.

Alexander Isak.

Diario Vasco skriver att ”livet är enklare med två bra nummer nio”, och syftar på att Isaks anfallskollega Willian José som startade och gjorde två mål. Tidningen skriver vidare att anledningen till att Alexander Isak inte startade matchen berodde på en lättare skadekänning efter fredagens träning. DV avslutar sedan sin kommentar med att jämföra svensken med en gasell, enligt Fotbollskanalen.

Mundo Deportivo beskriver landslagsanfallarens mål som ett ”fullblod”, och jämför honom som, precis som Diario Vasco, med en gasell.