Djurgården tappade poäng mot Helsingborg.

Men fansen kan glädjas åt att Mohamed Buya Turay av allt att döma stannar säsongen ut.

– Vi känner oss väldigt trygga i det, säger sportchef Bosse Andersson i C More.

Djurgården har fått en drömstart på säsongen.

Mycket tack vare anfallaren Mohamed Buya Turay, som gjort fyra mål på sex matcher.

I måndagens bortamatch mot Helsingborg var han återigen inblandad i ett mål. Redan i den sjunde minuten höll han sig framme på ett inspel från en annan succévärvning – norrmannen Aslak Fonn Witry – och såg till att Djurgården tog ledningen med 1-0 (även om det till slut bokfördes som självmål av Anders Randrup).

HIF nära vändning

Men Helsingborg kom tillbaka.

I den 61:a minuten tryckte Rasmus Jönsson in sitt tredje mål för säsongen fram till 1-1, och i slutskedet av matchen var det hemmalaget HIF som var närmast ett ledningsmål. Allra närmast var man i den 89:e minuten då inbytte Andri Rúnar Bjarnason sköt i stolpen.

Men matchen slutade alltså 1-1.

Buya Turay stannar

Djurgården gick därmed miste om chansen att återta serieledningen. Men fansen kan i alla fall glädjas åt att tidigare nämnde Buya Turay ser ut att stanna i klubben säsongen ut.

Det bekräftade sportchef Bosse Andersson i C more inför avspark.

Den belgiska klubben Sint-Truiden – som äger anfallaren – har inga avsikter att sälja redan i sommar.

– Vi hade en diskussion med dem och känner oss väldigt trygga i att han kommer vara kvar säsongen ut. De har redan sålt spelare och har ingen ambition eller tidspress att sälja Buya i sommar. Så vi är överens att han stannar hos oss säsongen ut, säger Andersson.

Dock med brasklappen att saker och ting kan ändras snabbt i fotboll.

– Det finns alltid en risk om man gör det väldigt, väldigt bra…, säger han.