United klart för slutspel efter säker seger

Publicerad 2019-11-07

Tre starka offensiva besked och ett avancemang till slutspel.

Men Ole Gunnar Solskjaer lär också oroa sig över Scott McTominays skada när Manchester United 3–0-besegrade Partizan Belgrad.

Manchester Uniteds Europa League-svit, som nu är 14 raka matcher utan förlust, var aldrig nära att hotas hemma på Old Trafford när Partizan Belgrad gästade.

Ole Gunnar Solskjaer fick se alla sina tre offensiva vapen för dagen bidra i 3–0-segern.

Unge Mason Greenwod var kylig när han placerade in 1–0 från högerläge i 22a minuten och Anthony Martial stod för ett fint individuellt nummer när han satte 2–0 i 33:e minuten.

Marcus Rashford hann bränna ett flertal lägen men efter 49 minuter var det slut på tvekan, då dundrade han upp bollen i taket till 3–0. En seger som gör att United är klara för avancemang trots att två matcher återstår i gruppspelet.

– Vi behövde en sådan här match där vi spelar bra fotboll, gör mål i första halvlek och kan njuta lite, säger Juan Mata till BT Sport.

Men det var inte bara klang och jubel för Ole Gunnar Solskjaer. I minut 75 tvingades formstarka innermittfältaren Scott McTominay kliva av med en befarad fotskada. Det är den tionde skadan i truppen.

Från kvällens övriga matcher kan man notera att Filip Helander spelade 90 minuter för Glasgow Rangers när man tog en viktig 2–0-seger hemma mot Porto.

Mikael Lustig noterades för en assist när hans Gent vann med 3–1 borta mot Wolfsburg. Belgarna toppar sin grupp.