Anklagar Sir Alex för att ha fixat CL-match för Rolex

avErik Karlsson

Fotbollsagenten Giuseppe Pagliara står åtalad för två fall av mutbrott.

I rättegången, som pågår i London, anklagar i sin tur italienaren Sir Alex Ferguson för att ha fixat en Champions League-match mot Juventus.

Belöningen enligt Pagliara: En Rolexklocka värd närmare 400 000 kronor, skriver The Sun.

Det är en snårig historia som rullas upp i Sothwark Crown Court i London. Italienske fotbollsagenten ”Gino” Pagliara står åtalad misstänkt för två fall av mutbrott. Enligt åklagaren ska han ha mutat Barnsleys tidigare assisterande tränare Tommy Wright med drygt 50 000 kronor för att spelare i klubben skulle välja Pagliara som agent.

Hela historien avslöjades när reportern Claire Newell gick undercover och låtsades vara en affärskvinna som ville in i fotbollsbranschen. Då ska Pagliara skrutit vitt och brett om hur lättstyrd branschen var om man betalade rätt person.

– Claire, jag har öppnat så många schweiziska bankkonton för managers att du skulle inte tro mig om jag berättade, sa han bland annat enligt åklagaren.

I bevisen från de inspelade samtalen mellan Pagliara och reportern finns också uppgifter som pekar mot Manchester Uniteds ikoniska tränare Sir Alex Ferguson.

Foto: TT
Sir Alex Ferguson.

”Stoppade pengar i egen fick”

Enligt åklagaren ska Pagliara gått till angrepp på Sir Alex Ferguson under mötet med Claire Newell.

– Under slutet av mötet gick Pagliera till vad som bara kan beskrivas som en attack på Sir Alex Ferguson där han anklagade honom för att i samarbete med Pagliara ha fixat en match mot Juventus, en klubb som Pagliara var sammankopplad med, i Champions League. Något som Pagliara ska ha tackat honom för genom att ge honom en Rolex värd 375 000 kronor, säger åklagare Brian O’Neill enligt The Sun – och fortsätter:

– Pagliara fortsatte sedan med att anklaga Sir Alex Ferguson för att ha stoppat pengar i egen fick efter spelaraffärer. Han säger att han själv betalat Ferguson i tidigare affärer.

Rättegången är pågående, enligt The Sun. Sir Alex Ferguson har inte kommenterat uppgifterna. Åklagaren preciserar inte heller vilket möte mellan Juventus och Manchester United det ska ha gällt.

ARTIKELN HANDLAR OM