Emil Forsberg var nära att bli hjälte i MLS-debuten

Publicerad 2024-02-26

Emil Forsberg och Noah Eile debuterade i MLS natten mot måndag.

Det slutade med att New York Red Bulls fick med sig en poäng borta mot Nashville SC, då matchen slutade 0–0.

”Mini-Foppa” var nära att bli hjälte, men hans frispark tog i ribban.

Natten mot måndag var det dags för Emil Forsberg och tidigare MFF och Mjällby-försvararen Noah Eile att göra debut i MLS. Duon tillhör New York Red Bulls som reste till Nashville för att möta Nashville SC i den första omgången av MLS.

Det började också övertygande för gästerna som dominerade fullständigt under den första halvleken, där Forsberg var nära att ge New York ledningen, men där målvakten Joe Willis i hemmamålet räddade svenskens skott från nära håll.

Forsberg spelade också fram lagkamraten Elias Manoel till ett friläge i första halvlek, men där Willis återigen gjorde en reflexräddning.

Forsberg nära att avgöra

New York dominerade de första 45 minuterna totalt och hemmalagets expected goals var blygsamma 0,03 efter den första halvleken.

Det jämnade ut sig i den andra halvleken, där Emil Forsberg dock hade ett gyllene läge att skjuta segern till New York.