Burnley hade en tung fjolårssäsong när man ramlade ur den högsta serien. Men det blev bara en säsong i Championship för Vincent Kompanys mannar.

Inför kvällens drabbning toppade laget tabellen i överlägsen stil och vid vinst skulle uppflyttningen vara ett faktum.

Och det var en chans man inte brände.

Säkrade uppflyttningen

Matchen började riktigt bra för gästerna som tog ledningen redan i den tolfte minuten, när Ashley Barnes satte 1–0 med ett välplacerat avslut.

Middlesbrough skapade förvisso nerv i matchen när man kvitterade i början av den andra halvleken på straff, men i den 66:e satte Connor Roberts det förlösande 2–1-målet för Burnley – vilket därmed både säkrade vinsten i matchen och uppflyttningen till Premier League.