Palaces magiska vändning mot City – två mål på två minuter

Stod för en stor skräll mot storklubben

Publicerad 2018-12-22

Crystal Palace skakade om Manchester City - laget tog tre poäng på Etihad.

Andros Townsends 2–1-mål är en kandidat till årets fullträff.

– Sjukaste målet jag har sett 2018 i Premier League, säger Sportbladets Premier League-expert Kalle Karlsson.

Manchester City satte full fart mot Crystal Palace och tryckte tillbaka laget från start av matchen på Etihad. I den 27:e minuten tog man programenligt ledningen med 1–0. Ilkay Gundogan gjorde målet för hemmalaget.

Men det dröjde bara drygt fem minuter innan chocken kom.

Jeffery Schlupp sköt in 1–1 i Palaces första anfall i matchen. Två minuter senare bjöd Andros Townsend på ett kanonskott.

Kanonmål av Townsend

Palace hade frispark på offensiv planhalva och lyfte in bollen i straffområdet. City-spelarna nickade bort den. Men Townsend mötte på volley med sin vänsterfot och dunkade in bollen i krysset.

Crystal Palace utökade till 3–1 på straff i början av andra halvlek.

Lurade målvakten med sitt inlägg

Manchester City jagade mål i andra halvlek, men hade svårt att få in bollen. En dryg timme in i matchen hoppade Kevin De Bruyne in och 20 minuter senare reducerade han.

De Bruynes inlägg lurade Guaita i Palaces mål. Men närmare än så kom inte storklubben. Det blev förlust på Etihad.

City är tvåa i Premier League, fyra poäng efter ettan Liverpool.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se