Malmö FF satte press på motståndarna i jakten på Europaspel.

Men efter Björn Paulsens mål tar Hammarby tillbaka platsen.

– Det var bara skrivet, man vinner en sådan här match, säger Jiloan Hamad.

Malmö FF

Mycket handlade om Kennedy Bakircioglu. Hammarbyikonen gjorde sin sista match på hemmaplan och hyllades stort redan innan avspark med ett mäktigt tifo.

Men mötet med Häcken betydde mer än så för Hammarby. Lagen gör, tillsammans med Malmö FF, upp om Europaplatsen och gästerna låg bara en poäng bakom Hammarby inför matchen.

Pauhlinho skapade matchens första farlighet tidigt, men Davor Blazevic räddade till hörna. Annars handlade det mest om Hammarby inledningsvis.

Paulsen nådde högst

Muamer Tankovic ville ha straff och Björn Paulsen hade en nick i ribban redan innan kvarten var spelad.

Det stod dock 0-0 i paus. Men efter den dröjde det inte länge innan målet kom. Junes Barney slog ett perfekt inlägg till Paulsen som stod för en lika perfekt och välplacerad nick till 1-0.

Malmö FF vann sin match mot IFK Göteborg under söndagen och satte därmed press på Hammarby som inför matchen mot Häcken är en poäng bakom.

Tio minuter senare fick Jiloan Hamad ett superläge att öka på efter en briljant passning av Imad Khaili, men Hammarbystjänan avslutade utanför.

Bakircioglu fick frisparksläge

Bakircioglu byttes in i den 73:e minuten och fick ett jätteläge på frisparken, men den här gången gick den över. Det var heller inte långt borta att han spelade fram till 2–0 efter att ha frispelat Hamad som dock missade.

Hammarby vann ändå matchen med 1–0 och behåller greppet om Europaplatsen.

– Det var en tuff match. Men vi jobbar stenhårt i dag. Det är extra motivation också, inramningen, Kennedys sista match och att vi jagar Europaplats. Jag är väldigt stolt över laget, över den prestationen vi gör. Det var bara skrivet, man vinner en sådan här match, säger Jiloan Hamad.