Publicerad 2019-01-26

Det tog 518 dagar - sen fick Oscar Wendt jubla högt.

Ytterbacken blev matchhjälte för Borussia Mönchengladbach.

Robin Quaison hade också en fin lördag när han sköt tre poäng till Mainz.

Oscar Wendt verkar trivas mot Augsburg. Den 26 augusti 2017 gjorde han ett av Borussia Mönchengladbachs mål i 2–2-matchen mot Augsburg. I dag var det dags igen.

Wendt gjorde matchens enda mål när Borussia Mönchengladbach vann med 1–0. I den 79:e minuten tog han emot en boll med bröstet och drog till med högerfoten. Han fick på en halvträff, men bollen letade sig ändå förbi flera spelare och in i mål.

Bröt lång måltorka

Det var 518 dagar sedan han gjorde mål i Bundesliga. Matchen slutade 2–0 efter att Patrick Herrmann skjutit in bollen högt upp bredvid målvakten Gregor Kobel.

Vinsten betyder att Borussia Mönchengladbach är på tredje plats i ligan. Man är nio poäng bakom Borussia Dortmund som toppar Bundesliga. Man vann mot Hannover i dag med 5–1.

Oscar Wendt var inte den enda svenske matchhjälten i Bundesliga. Robin Quaison ordnade segern till Mainz mot Nürnberg.

Fjärde ligamålet för Quaison

Mainz tog ledningen med 1–0 i den tolfte minuten när Daniel Brosinski sköt in bollen från straffpunkten. Georg Margreitter kvitterade strax före halvtid.

Quaison spelade från start för Mainz. I den 73:e minuten befann han sig på rätt plats när Brosinski skickade in bollen från högerkanten. Quaison dök upp vid bortre stolpen och bredsidade in avgörande 2–1.

Det var 25-åringens fjärde ligamål. Han har även gjort två mål i tyska cupen.