Uppdaterad 2019-01-11 | Publicerad 2019-01-10

Ett reservbetonat Barcelona föll mot Levante i Copa del Rey.

Hemmalaget vann med 2–1.

Retur väntar om en vecka.

När Barcelona spelade mot Levante i spanska ligan den 16 december vann man med 5–0. I kväll möttes lagen i Copa del Rey.

Tränaren Ernesto Valverade vilade en rad spelare i den första åttondelsfinalen. Barcelona saknade bland andra Lionel Messi, Luis Suarez och Ivan Rakitic.

Storklubben fick en tung start på matchen.

Erick Cabaco fixade 1–0 till Levante efter fyra minuter. 18 minuter in i matchen ökade Borja Mayoral på ledningen till 2–0 efter svajigt försvarsspel i Barcelona.

Missade friläge

I den 64:e minuten kunde hemmalaget ha gjort ännu ett mål. Morales blev ren i straffområdet, men han lyckades inte överlista Barcelona-målvakten Jasper Cillessen.

Hemmapubliken fick i stället se Barcelona reducera. Bortalaget fick straff och Coutinho tryckte in bollen.

Levante, som ligger på tionde plats i La Liga, vann med 2–1. Returen spelas på Camp Nou den 17 januari.