VAR-kaos – Zlatans mål bortdömt

Uppdaterad 2020-02-23 | Publicerad 2020-02-22

Zlatan Ibrahimovics mål dömdes bort, ett rött kort delades ut och det blev straff i slutminuterna.

VAR var i centrum i en match där Milan tappade ledningen mot Fiorentina trots en man mer på plan.

Det var en fin soloprestation som bäddade för Zlatan Ibrahimovics 1–0 35 minuter in i bortamötet med Fiorentina.

Men det som såg ut att vara svenskens tredje Serie A-mål för säsongen godkändes inte.

En VAR-granskning visade hur bollen tog på anfallarens arm strax före situationen.

Att armen höll sig mot kroppen spelade ingen roll, med tanke på de strängare handsreglerna inför i år.

– Bara för att den touchar armen är det kört. En mycket märklig regeländring. Förra säsongen hade det varit mål, säger kommentatorn Jesper Hussfelt i C More.

Mål för Rebic

Ante Rebic gav Milan ledningen i andra halvleken innan Ibrahimovic fick en ny fin målchans.

Anfallaren revs ner utanför straffområdet, fick frispark, och efter ytterligare en VAR-granskning fick Fiorentinas Dalbert syna det röda kortet.

Frisparken blev dock resultatlös och med drygt tio minuter kvar av matchen var VAR-rummet inblandat på nytt.

När tidigare Milanspelaren Patrick Cutrone revs ner i straffområdet av Alessio Romagnoli fick Fiorentina straff och trots en man mindre på plan lyckades laget – och Erick Pulgar – kvittera.

– Jag tycker den är hårt dömd. Jag har sett många klarare straffar än den här, säger C Mores expert Matias Concha.

Matchen slutade 1–1 och Milan ligger med den poängen sjua i tabellen.