Barcelona krossade Liverpool – drömfrispark av Messi

Uppdaterad 2019-05-02 | Publicerad 2019-05-01

Lionel Messi satte sitt 599:e och 600:e mål för Barcelona.

Samtidigt gav han sitt lag ett drömläge till finalen i Champions League inför semifinalreturen i Liverpool.

– Det är ett väldigt bra resultat, säger Messi efter 3–0 på Camp Nou.

Den första semifinalen mellan Barcelona och Liverpool bjöd på högklassig fotboll direkt på Camp Nou.

Matchen inleddes med underhållande fotboll i högt tempo.

I den 24:e minuten åkte Liverpool på en första smäll när Naby Keita skadade sig och byttes ut mot Jordan Henderson.

Bröt måltorkan

Bara två minuter senare kom nästa när Barcelona drog upp ännu ett anfall på sin vänsterkant. Jordi Alba slog en genomskärare som Luis Suarez skickligt kastade sig fram och styrde in till 1–0.

Det var uruguayanens första mål i Champions League den här säsongen. Han hade faktiskt bara gjort ett enda mål på sina senaste 20 matcher inför kvällen.

Liverpool saknade sedan sannerligen inte chanser att kvittera.

Sadio Mané blev fri efter 35 minuter men kom fel till bollen när han skulle skjuta på första tillslaget och drog bollen över.

I början på andra räddade Marc Andre Ter Stegen sitt Barcelona med flera vassa räddningar, som på James Milners två avslut och Mohamed Salahs luriga, låga skott.

Messis 600:e mål

Men när det luktade kvittering och ypperligt läge inför returen hemma för Liverpool, som ägde mycket av spelet, slog matchens bäste spelare till.

Efter 75 minuter stötte Lionel Messi in returen på Suarez skott i ribban: 2–0.

Sju minuter senare skruvade Messi in en fantastisk frispark i Allison Beckers högra kryss från 25 meter: 3–0.

– Det är en omänsklig precision på den, säger Martin Åslund i Viasat-studion.

Det var argentinarens 600:e mål i Barcelona-tröjan – på dagen 14 år efter att han satte det första.

– Det var spektakulärt att den gick in. Jag kollade efter den och hade tur att den gick in där, säger Messi om drömmålet, enligt AS.

Han var skillnaden

Med bara minuter kvar av ordinarie speltid borde Liverpool ha gjort ett viktigt bortamål när först Firminos avslut räddades på mållinjen av en försvarare och sedan Salah sköt i stolpen när returen gick ut till honom.

– Det är ofrånkomligen så att om Salah och Messi byter lag vinner Liverpool den här matchen med minst ett par mål. Så utslagsgivande är det att ha den spelaren (Messi) på sin egen sida, säger Niva.

Nu har Barcelona ett ypperligt läge att ta sig till finalen via returen i Liverpool nästa vecka.

– Det är ett väldigt bra resultat, men inget är klart. Vi ska åka till en väldigt tuff plats med mycket historia, säger Messi.

Men man kunde faktiskt gjort 4–0 långt in på stopptiden på en kontring men Ousman Dembélé missade jättechansen.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se