Salah fyramålsskytt i Liverpools storseger

Publicerad 2018-03-17

Mohamed Salah gjorde fyra mål och spelade fram till det femte i Liverpools 5–0-seger mot Watford.

Med sina 28 mål på 30 matcher är han nu ensam ledare i skytteligan.

– Jag måste tacka alla mina lagkamrater. Utan dem hade jag aldrig kunnat komma upp i så många mål, säger Salah till BT Sport.

Liverpool FC

Salah inledde målskyttet redan i den fjärde minuten. 25-åringen tog emot en passning från Mané till höger i straffområdet, vände bort Britos och slog in bollen bakom Karnezis i målet. Watford-backen Britos var så bortgjord att han drattade omkull.

– Han faller bara ihop. Hur bra är inte Mo Salah, säger experten Bojan Djordjic i Viasats sändning.

Strax före paus ökade Salah på ledningen. Skotske vänsterbacken Robertson slog ett perfekt inlägg mellan Watfords målvakt och försvarslinje, och vid den bortre stolpen dök Salah upp och stötte in tvåan.

”Omänsklig klass”

Andra halvlek var inte ens fem minuter gammal när Liverpool gjorde 3–0. Salah slog ett inspel från högerkanten som Firmino vackert klackade in i mål. Salahs nionde assist för säsongen, hans fjärde till just Firmino.

I den 77:e minuten fullbordade Salah sitt första Premier League-hattrick när han framspelad av Mané vände ut och in på tre Watford-spelare innan han rullade in bollen med vänstern.

– Det är omänsklig klass. Vilket mål, vilken prestation, säger Bojan Djordjic.

Förbi Tottenham

I slutminuterna gjorde Salah sitt fjärde mål för kvällen, hans 28:e på 30 Premier League-matcher den här säsongen. Därmed är han nu ensam ledare i skytteligan.

– Jag måste tacka alla mina lagkamrater. Utan dem hade jag aldrig kunnat komma upp i så många mål, säger Salah till BT Sport efter matchen.

I och med segern gick Liverpool, åtminstone tillfälligt, förbi Tottenham upp på tredje plats i Premier League-tabellen.

– I varje match försöker vi ta tre poäng, det är det viktigaste. Men jag vill göra mål i varje match för att hjälpa laget. Det viktigaste i dag är att vi tar tre poäng, fortsätter Salah.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.