Mbappé räddade PSG efter omdiskutabel VAR-situation

Publicerad 2018-08-18

Paris Saint-Germain var på väg mot ett överraskande poängtapp mot Guingamp.

Sedan blev Kylian Mbappé inbytt och räddade segern för PSG.

Alla förväntar sig att de regerande mästarna PSG ska försvara sin titel, men redan i den andra omgången i Ligue 1 var PSG på väg mot ett bakslag.

Borta mot Karl-Johan Johnssons Guingamp tog nämligen hemmalaget ledningen tidigt. Redan i den 20:e minuten slog Nolan Roux till och satte 1–0 på Stade du Roudourou.

Bara några minuter senare såg Guingamp dessutom ut att utöka sin ledning. På en djupledsboll från Etienne Didot kom Marcus Coco nämligen fri i vänsterkant av straffområdet. Efter att han nickat sig förbi en utrusande Gianluigi Buffon skickade han in ett inlägg där Nicloas Benezet distinkt nickade in 2–0.

Men domaren dömde bort målet för vad som såg ut att vara en knuff på Christopher Nkunku.

Mbappé supersub

Det ledde till stora protester från Guingamp-spelarna och sedermera tog domaren till VAR. Efter ca tre (!) minuters överläggande sprang domaren till slut ut till sidlinjen för att kolla repris innan vidhöll att målet skulle dömas bort.

I den andra halvleken fick PSG en drömstart. Straff efter 53 minuter, vilken Neymar förvaltade genom att lura ner Johnsson.

Men Guingamp såg ändå ut att gå mot en skräll. 1–1 stod sig nämligen hela vägen till den 80:e minuten.

Sedan klev dock Kylian Mbappé fram.

Inbytt i halvtid i stället för supertalangen Timothy Weah gjorde VM-hjälten två mål de sista tio minuterna och räddade PSG.

Därmed har PSG inlett Ligue 1 med två raka segrar efter förra helgens 3–0-seger mot Caen.