Arsenal på väg mot semi – vann stort mot Wernblooms CSKA Moskva

Publicerad 2018-04-05

Se Europa League på Kanal 5 och Eurosport samt fler höjdpunkter från Europa League på Eurosport.se

Aaron Ramsey och Alexandre Lacazette gjorde två mål var när Arsenal krossade CSKA Moskva med 4–1 i Europa League.

Experten Kim Källström var dock mer imponerad av Mesut Özil som spelade fram till två mål och ordnade en straff.

– Han är på en helt egen nivå, säger Källström i Kanal 9:s studio.

Pontus Wernbloom gjorde det avgörande målet när CSKA Moskva slog ut Lyon i Europa Leagues åttondelsfinal i mitten av mars. På torsdagskvällen startade han återigen på topp i ryssarnas bortamöte mot Arsenal i London.

Det var dock hemmalaget som dominerade matchen och svensken fick lämna Emirates mållös.

Arsenal tog ledningen i den nionde minuten när Aaron Ramsey satte bollen i nättaket på inspel från högerbacken Hector Bellerín.

Bara några minuter senare kvitterade CKSA Moskva överraskande på frispark strax utanför straffområdet. Golovin lättade upp bollen i närmaste krysset bakom Petr Cech i Arsenalmålet.

Ramsey klacklobbade

Arsenal tog snabbt tillbaka ledningen efter att Mesut Özil gått omkull i straffområdet och Alexandre Lacazette gjort mål på straff.

3–1 var en delikatess: Özil slog en hög passning mot Ramsey som med ryggen mot mål uppfattade att Akinfeev stod en bit ut och klacklobbade över CSKA-målvakten.

Mesut Özil assisterade även till 4–1-målet då han slog en passning snett inåt bakåt till Lacazette som från sin position mitt i straffområdet kunde göra sitt andra mål för kvällen.

Trots två tvåmålsskyttar var det Özil som imponerade mest på Kanal 9:s expert Kim Källström.

– Han är på en helt egen nivå på den här planen. Han ser lite så där lagom avslappnad och loj ut, men han har järnkoll på allting som händer runt honom. Briljant spelare, han ligger bakom i princip allting i Arsenals anfallsspel i dag.

Wernbloom nära reducering

Om Özil var bäst på planen tycker Kim Källström att Pontus Wernbloom var bäst i CSKA Moskva. Wernbloom hade en bra chans att reducera i andra halvlek, men Cech hann ner på svenskens låga avslut.

– Han vinner mest dueller och är mest aktiv på planen. Men i en sån här match måste man ha Pontus Wernbloom på mitten. Han hade städat undan den där ytan som Mesut Özil vill åt. Jag är ganska oförstående till att han spelar där han spelar, säger Källström.

Matchen slutade 4–1 till Arsenal som har en klar fördel inför returen i Marseille.

– Det var en bra insats, vi skapade väldigt många chanser och borde ha gjort fler mål. Men det viktiga när man har 4–1 i halvtid är att inte släppa in mål. Det gjorde vi bra och hade matchen under kontroll, säger målvakten Petr Cech till Kanal 9.

– I halvtid var vårt mål att inte släppa in ett mål till och om möjligt göra ett till framåt. Det klarade vi inte, men vi gjorde tillräckligt bra ifrån oss. Nu måste vi åka till Moskva och avsluta jobbet, säger tränaren Arsène Wenger efter matchen.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.