Häcken vann jämn kamp mot Sirius

Publicerad 2018-10-31

Häckens Paulinho sträcker fram högerfoten och gör 2–1 mot Sirius på ett inspel från kanten. Det var det 20:e allsvenska målet i år för brassen som leder skytteligan.

Häcken vann med 2–1 i en jämn och välspelad match när Sirius kom på besök.

Därmed fortsätter Hisingslaget jakten på allsvenskans tredjeplats, som ger kval till Europa League nästa sommar.

De tre tidigare mötena mellan Häcken och Sirius efter Uppsalalagets comeback i allsvenskan slutade alla oavgjort. Nu kom båda lagen till spel med riktigt bra form: Sirius med tre raka segrar, Häcken med sex vinster i sina sju senaste matcher. Hisingslaget har dessutom inte förlorat på hemmaplan under hela säsongen.

Det blev en bra första halvlek med högt tempo.

Häcken tog ledningen genom Daleho Irandust i 21:a minuten, sedan Paulinho snappat upp en helt tokig passning från en Sirius-back.

Dags för Lundholm

San Lundholm kvitterade för Sirius i 38:e minuten, när han vandrade inåt med bollen från sin högerkant och sköt snyggt med vänstern. Bollen gick in via bortre stolpen.

– Jag hade inte fått så många lägen i anfallen, så jag tänkte att det var dags att skjuta själv, säger Sam Lundholm till C More.

Efter Sirius 1–1-mål dominerade gästerna spelet en stund.

– Efter målet vet jag inte vad som händer. Vi slarvar ganska mycket. Det är inte likt oss, säger Daleho Irandust till C More om Häckens reaktion på kvitteringen.

Det pigga tempot, trots eller tack vare kylan, fortsatte i andra halvlek. Det kändes som en kamp mellan två jämnstarka lag.

Paulinho slog till

Men Häcken är målfarligt, särskilt i snabba anfall. I 56:e minuten stormade vänsterbacken Adam Andersson fram och slog ett inspel till Paulinho, för dagen center i avstängde Alexander Jeremejeffs frånvaro. Brassen sträckte fram benet och sköt direkt – 2–1. Det var 20:e målet i år för ledaren i allsvenskans skytteliga.

Sirius gjorde dock några byten och fick grepp om spelet igen i slutet av matchen. Häcken svarade med att ställa om till fembackslinje.