Rosenbergs kaosmatch: två mål, straffmiss & rumpspark

Markus Rosenberg nöjde sig inte med två mål mot Falkenberg.

Han brände en straff och varnades för en slags rumpspark också.

Markus Rosenberg vilades från start när Malmö mötte Norrköping förra söndagen. För tränaren Uwe Rösler var det ett sätt att hålla sin lagkapten pigg genom ett tätt spelprogram.

Om det fungerade?

En bukett av händelser

Jo, troligen har ingen varit så aktiv i en allsvensk match 2019 som Rosenberg mot Falkenberg. Eller vad sägs om den här buketten?

Minut 6: Arnor Traustason lyfter in i straffområdet och Rosenberg nickar in ledningsmålet.

Minut 25: FFF-mittbacken Carl Johansson missförstår sin målvakt och rullar bollen förbi honom. Rosenberg dyker upp och sätter 0–2 i öppen kasse.

Minut 56: Malmö får straff och Rosenberg pangar den i ribban, vilket är MFF:s tredje straffmiss för säsongen.

MFF toppar allsvenskan

Minut 68: Tobias Karlsson trycker till Rosenberg nere vid hörnflaggan och båda spelarna glider av planen. Trots att det är avblåst trycker ”Mackan” en lättare spark mot motståndarens ryggslut eller rumpa och varnas för det.

Lägg på ett par avslut till, någon klack på mittplan och en akrobatisk hoppsparksframspelning och du kan fylla ett helt matchreferat enbart med 36-åringens aktioner.

– Vi kommer bra runt på vänsterkanten och har massor av lägen där. Det första målet kommer från ett inspel från Arnor. En bra nick. Det andra är ett slumpmål. De gör ett misstag och jag får öppet mål, så det va skönt, sa Rosenberg till C More.

Tack vare veterananfallaren vann Malmö inför det nya publikrekordet 5252 på Falcon Alkoholfri Arena. Matchen slutade 2–1 sedan Kalle Söderström reducerat (och Johan Dahlin räddat Kirill Pogrebnyaks närskott i slutminuterna). I och med segern toppar MFF allsvenskan.