Lukaku rekordskytt när United vann

Publicerad 2017-09-30

Manchester United krossade Crystal Palace med 4–0.

Av bara farten skrev Romelu Lukaku in sig i klubbens historieböcker som bästa nyförvärvet någonsin när han gjorde sitt sjunde mål – på lika många matcher.

Manchester Uniteds kom till mötet med Crystal Palace i storform. Gästerna utan seger och utan mål (!) i alla sina sjua första Premier League-matcher.

Och matchen gick precis enligt de ingångsvärdena. Marcus Rashford stod för en läcker soloprestation innan han spelade fram Juan Mata till 1–0. Då stod klockan på 2.20.

Sen tog Marouane Fellaini över showen. I 35:e minuten satte han 2–0 och i början av andra halvlek pricksköt Marcus Rashford en frispark på Fellainis hjässa till 3–0.

– Bara en stark karaktär kan stå emot de svårigheter som han har haft här. Han är en fighter och en kille med mycket stolthet, säger Jose Mourinho.

Det enda som var oväntat så långt var att Romelu Lukaku stod utanför målprotokollet.

Palace rekordusla

Men så i 86:e minuten kom utdelningen. Lukaku fick mer eller mindre öppet mål och gjorde sitt sjunde mål på lika många matcher. Ett tangerat klubbrekord, bara Andy Cole har inlett sin sejour i klubben på ett lika lyckat sätt. Andy Coles målproduktion var dock klart mer utspridd, han gjorde bara två de första sex matcherna innan han stod för hela fem i sin sjunde match.

Lukakus mål gör också att Unitedforwarden fortsatt är ensam ledare av skytteligan.

För Palace var det 17:e raka utan seger mot United. Men än värre, sjunde raka förlusten utan mål. Målskillnaden är nu mer uppe i hisnande minus sjutton.

– Palace har inte förtjänat mer än de fått, noll och ingenting. Så usla har de varit, säger Erik Niva i Viasat.

Victor Nilsson Lindelöf var utanför truppen till dagens möte.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.