Klubblags-VM i fotboll

Hånet: ”Kanske kan låna två bussar av Mourinho”

avEmil Carlsvärd

Foto: TT

I dag möts Al Jazira och Real Madrid i semifinal i klubblags-VM.

Då skickar Jaziras tränare en syrlig passning till Manchester Uniteds manager José Mourinho.

– Vi behöver tre bussar för att gå vidare. Kanske Mourinho kan låna ut två, säger Henk ten Cate enligt goal.com.

José Mourinho har under den senaste tiden blivit kritiserad för att ha en alltför defensiv matchplan till Manchester Uniteds matcher. Något som nu uppmärksammas även på annat håll.

Al Jazira, från Förenade Arabemiraten, ställs under onsdagen mot de spanska giganterna Real Madrid i semifinal i klubblags-VM. ”Los Blancos” är storfavorit till att avancera till final i turneringen, men Al Jaziras tränare Henk ten Cate verkar ha planen klar för sig hur de ska besegra Real.

”Kanske kan Mourinho låna ut två av sina bussar”

Holländaren menar att hans Al Jazira kan behöva parkera bussen mot Real, och ropar då till de brittiska öarna för hjälp. Närmare bestämt till Manchester.

– Vi behöver tre bussar. Kanske kan Mourinho komma förbi och låna ut två av sina bussar framför vårt mål, säger ten Cate enligt goal.com.

Samtidigt är tränaren dock realistisk, och har fötterna på jorden angående ett eventuellt avancemang.

”Chanserna är inte stora”

– Att drömma är okej, men man får inte bli dum. Man måste vara realistisk. Och om man är realistisk så ser man att chanserna till avancemang inte är särskilt stora. Skillnaden i kvalitet är bara för stor. Men mitt lag kommer kämpa, precis som de gjort tidigare, de kommer kämpa till sista sekunden.

Fotnot: Matchen mellan Al Jazira och Real Madrid sänds i C More Fotboll kl 18:00. Den kan även streamas på cmore.se.

ARTIKELN HANDLAR OM