Fotbollsspelaren pausar karriären efter cancerbeskedet

Lagkamraten: ”Vi sviker aldrig en av våra egna”

avDaniel Sörensen

FOTBOLL

Den portugisiske fotbollsspelaren Nuno Pinto tar en paus från fotbollen på grund av att han drabbats av lymfkörtelcancer.

Det här är mitt livs viktigaste match, och resultatet kan bara sluta på ett sätt – med seger”, skriver han på Facebook.

Den portugisiske vänsterbacken Nuno Pinto, 32, hade slagit sig ned längst fram vid presspodiet.

Bakom sig hade han sina lagkompisar och tränarteamet från Vitoria Setubal – den portugisiska ligatian.

Den samlade pressen fick då beskedet att Pinto tar en paus från fotbollen på obestämd tid på grund av att han diagnostiserats med lymfkörtelcancer.

– Han är en krigare. Vi kommer alltid att stå bakom honom. Han är en av oss och vi sviker aldrig en av våra egna, säger lagkaptenen Vasco Fernandes enligt BBC.

Hyllades av egna fansen

Setubals fans är inne på samma spår. I den 21:a spelminuten i lagets cupmatch mot Braga i tisdags hyllade de Pinto med en banderoll med orden: ”Sviker aldrig våra egna”.

Det är fortfarande oklart hur pass elakartad cancern är i nuläget. Klubbens läkare ska genomföra fler analyser för att få en tydligare bild över läget.

– Han är en underbar person och en fantastisk pappa. Om ett tag kommer vi att titta tillbaka på detta och räkna det som en seger som vi vann, säger Fernandes.

”Är mitt livs viktigaste match”

På Facebook tackar Pinto för allt stöd han fått.

Från djupet av mitt hjärta vill jag tacka allihopa. Kom ihåg att hälsan är det enda som vi inte kan kontrollera. Jag hoppas alla kan lära av detta. Vi står enade till slutet. Det här är mitt livs viktigaste match, och resultatet kan bara sluta på ett sätt – med seger”, skriver han.

Nuno Pinto är gift och har tre barn.

ARTIKELN HANDLAR OM

Cancer