Publicerad 2018-06-10

Zlatan Ibrahimovic blev tvåmålsskytt i LA Galaxys seger mot Real Salt Lake.

I matchen hamnade 36-åringen också i en het ordväxling efter en jättechans.

– Det är som att hälla bensin på elden. Elden blir varm – jag är elden, säger svensken.

Zlatan Ibrahimovic nickade in både 1–0 och 2–0 inom loppet av sex minuter i andra halvlek mot Real Salt Lake.

Galaxy vann till sist matchen med 3–0, men efteråt handlade mycket om den heta ordväxlingen som Ibrahimovic hade med Salt Lake-mittfältaren Sunday Stephen.

”En del av spelet”

I upptakten av den andra halvleken, vid ställningen 0–0, gavs svensken ett jätteläge. Han forcerade fram för att stöta in en boll som låg på mållinjen, men situationen slutade med en kollision med Justen Glad.

Ibrahimovics dubbar träffade olyckligt motståndarförsvarens fot varpå Stephen snabbt var framme och munhöggs.

– Det var inget viktigt. Sånt händer och det är en del av spelet. Jag gillar det eftersom det ger mig motivation. Det är som att spruta bensin på elden. Elden blir varm – jag är elden, säger Ibrahimovic om situationen efter matchen enligt LA Galaxy-journalisten Adam Serrano på Twitter.

– Gör mig inte arg, tillägger svensken med ett leende.

Zlatans munhugg med Stephens.

Vägrade skaka hand

När den 36-årige svensken senare byttes ut i den 86:e minuten hade han alltså svarat för två fullträffar och röstats fram till matchens spelare.

Det betyder att ”Ibra” nu gjort sju mål och tre målgivande passning på elva framträdanden i Galaxy-tröjan.

Han sprang även fram till Stephen för att tacka för matchen, men den nigerianske Salt Lake-mittfältaren vägrade att skaka Zlatans hand.