Runar Sögaard.

Norrköping utklassade på nytt och sonen Amadeus kvar på bänken igen.

Då rasar Runar Sögaard mot tränaren Andreas Alm under förlusten mot Mjällby.

”Alm fortsätter bänka generaler och spela med pojkar”, skriver han på X.

IFK Norrköping kom till Strandvallen med 1–5 i nacken mot Malmö i sin hemmapremiär.

Då tog det bara 14 minuter innan man bjöd Mjällby på 1–0.

Kevin Höög Jansson slog tillbaka en kort inspark rakt i gapet på hemmalagets anfallare Alexander Johansson som behärskat spelade kort till Jacob Bergström som i sin tur kunde rulla in ledningsmålet i tom bur.

Fem minuter senare gjorde förra säsongens bästa lag på frisparkar 2–0 när Rasmus Wikström nickskarvade in Elliot Strouds välavvägda frispark vid främre stolpen.

Innan 25 minuter hade gått hade Mjällby också hunnit missa en straff. Alexander Johansson, som var den som fälldes onödigt av Yahya Kalley, slog en svag straff som Oscar Jansson räddade.

Mjällby var sedan närmare 3–0 än Norrköping en reducering innan första halvlek var över.

”Bara sluta vara ledsen”

Efter att kommit ut från omklädningsrummet i paus konstaterade Norrköpings tränare Andreas Alm att hans spelare knäcktes av det första baklängesmålet.

– Vi såg ledsna ut efter ett stort misstag på 1–0-målet. När det sedan släpper in ett mål på en fast situation blir vi ledsna igen. Man förlorar mycket steg i den känslan att vara ledsen och då ser det ut som att det är gula spelare överallt. Men fotboll är mycket enklare än så. Det är bara att sluta vara ledsen. Det är 2–0 till dem, se till att spela vidare och gör allt för att vända på det i stället, sa Alm till Discovery.

Men i stället för att vända på det fick Mjällby och Alexander Johansson en dubbelchans redan efter en minut i andra halvlek och efter en knapp timme punkterade nye dansken Nicklas Røjkjæar matchen med placera in 3–0 efter en fin prestation.

Mjällby var återigen närmare en utökning än Norrköping en reducering.

– Sjukt att det bara blev 3–0, sa Jesper Gustavsson till Discovery.

Anderas Alm.

1–8 i målskillnad

Resultatet innebär att Mjällby, som besegrade Häcken i premiären med 1–0, klev upp i toppen av tabellen medan Norrköping har fått en blytung start och parkerar sist med 1–8(!) i målskillnad.

Trots utklassningarna har inte Norrköpings nyförvärv från BP, mittbacken Amadeus Sögaard, fått spela en minut. Det fick hans välkände far Runar Sögaard att reagera på X i början av andra halvlek.

”Allsvenskan pågår för fullt! Men Alm fortsätter bänka generaler och spela med pojkar”, skriver han i ett inlägg.