Dråpligt självmål av landslagsmålvakten

Publicerad 2023-09-02

Sheffield United vände mot Everton.

Jordan Pickford stod för ett självmål när hemmalaget tog ledningen precis innan paus.

Med noll poäng på tre matcher åkte Everton till Sheffield i stort poängbehov och laget fick en fin start när Abdoulaye Doucouré satte 0–1-målet efter knappt en kvart.

Sedan låg Cameron Archer bakom vändningen.

Självmål av Pickford

I den 33:e minuten placerade Archer in 1–1 och just innan halvtidsvisslan sköt han ett skott som träffade stolpen.

Det räckte.

När bollen studsade ut från stolpen träffade den Jordan Pickford i ryggen eftersom den engelske landslagskeepern hade kastat sig på marken.

Pickford hann inte reagera på stolpreturen och stötte in 2–1-målet för Sheffield United.

Jätteräddning i slutet

Matchen slutade till sist 2–2 och båda lagen plockade sin första poäng i Premier League i år. Självmålsskytten Jordan Pickford blev dessutom sen poängräddare med en jätteräddning.

– Vi alla tackade honom för den. Jag stod vid stolpen och tänkte ”åh nej, det här kommer inte bli vår dag”. Men Jordan gjorde en fantastisk räddning och han kommer fortsätta vara jätteviktig för oss, säger Everton-anfallaren Arnaut Danjuma till BBC.