Knäad i huvudet – målvakten byttes ut skadad

Publicerad 2024-03-02

Värnamomålvakten Jonathan Rasheed hade ingen bra dag mot Halmstad.

Först passade han fram till motståndaranfallaren som gjorde 0–1.

Sedan knäades han i huvudet och tvingades byta.

Värnamo och Halmstad möttes i en avgörande match för att vinna sin grupp i svenska cupen. Värnamo var tvungna att spela åtminstone oavgjort för att hålla Halmstad bakom sig.

Då hade Värnamos målvakt Rasheed ingen lyckad dag på jobbet. I slutminutrarna av första halvlek passade norrmannen rakt upp i banan till Halmstadanfallaren Viktor Granath. Han kunde i sin tur runda målvakten och rulla in bollen i öppet mål.

Knäad i huvudet

I den 50:e minuten fick Halmstads Naeem Mohammed friläge. Då gled Värnamomålvakten ut och räddade samtidigt som anfallarens knä träffade 32-åringen i huvudet.

Målvakten försökte först övertala lagläkaren att spela vidare. Till slut var han tvungen att avbryta matchen och 19-åriga reservmålvakten Viktor Andersson fick hoppa in.

Avgjorde matchen

Rasheeds felpassning blev avgörande då Halmstad vann matchen med 0–1. Halmstad gick därmed och vann gruppen och blir första lag att bli klara för slutspel i svenska cupen.

Halmstad vann gruppen före tvåan Värnamo, trean Trelleborg och fyran Helsingborg.