Irriterad Özil när Arsenal säkrade finalbiljetten

Uppdaterad 2019-05-10 | Publicerad 2019-05-09

Arsenal förvaltade sitt övertag i semifinalsreturen mot Valencia – och är klart för final.

Mesut Özil?

Han ”firade” med att hyscha publiken när han blev utbytt.

– Att hålla på med den typen av grejer och reta upp publiken är aldrig rätt väg att gå, säger expertkommentatorn Kim Källström i Kanal 9:s sändning.

Irriterat var det även efter slutsignal.

Arsenal får chans att spela om en Europa League-titel, och en Champions League-biljett, i Baku, Azerbajdzjan, 29 maj.

Det står klart efter 4–2-segern borta mot Valencia, vilket gav en seger med totalt 7–3 över två matcher.

Det började dock lovande för Valencia.

Efter ett fint anfall i den elfte minuten satte Kevin Gamiero 1–0 för hemmalaget.

Ett mål till så skulle Valencia ha lyckats vända 1–3-underläget de hade med sig från London.

Ett mål till för Valencia då – det vill säga.

När Pierre-Emerick Aubameyang fick ett kvitteringsläge drygt fem minuter senare plockade han fram en avslutsteknik från den högre skolan. Halvvolleyavslutet med yttersidan var delikat. Och ett blytungt bortamål för Arsenal var ett faktum.

När Alexandre Lacazette vände på en femöring och placerade in 2–1 för ”Gunners” i början av andra halvlek så kändes det klappat och klart.

Kevin Gameiro lyckades, något turligt, sätta ett 2–2-mål kort därefter, men Valencia var i praktiken redan avhängt.

”Aldrig rätt väg att gå”

Valenciapubliken, som även de insett detta faktum, valde då att ta ut sin frustration på Mesut Özil, som fick motta rejäla bussvisslingar när han långsamt promenerade ut för byte efter en dryg timme.

Özil? Han svarade med att hyscha publiken på sin väg mot avbytarbänken, vilket inte direkt gjorde det tystare på Mestalla.

– Han är lack och besviken för att han blir utbytt. Men att hålla på med den typen av grejer och reta upp publiken är aldrig rätt väg att gå, säger Kim Källström expertkommentator, i Kanal 9:s sändning.

Özil fick sedan från bänken se Aubameyang fastställa slutresultatet med både sitt andra och tredje mål för kvällen.

Efter slutsignalen var det en Valenciaspelares tur att tappa humöret. Förre Arsenalbacken Gabriel Paulista, numer i Valenciavitt, gick i bräschen för det gruff mellan flera av spelarna som uppdagade sig direkt efter slutsignalen.

Det gruffet ändrade dock inte utgången av matchen. Arsenal har i och med finalplatsen, där de ställs mot Chelsea, skaffat sig en viktig livlina i kampen om en Champions League-plats till nästa säsong.

Londonklubben ser ut att missa CL-kvalificeringen i ligaspelet, då det inför helgens slutomgång i Premier League skiljer tre poäng och åtta mål i målskillnad till fjärdeplacerade antagonisten Tottenham.