Serieledare Rosengård vann mot Eskilstuna

Publicerad 2019-08-10

Tre minuter från poängtapp mot bottenlaget Eskilstuna.

Då frälste Anam Imo Rosengård – och ser till att serieledningen i damallsvenskan är lika stor.

När den damallsvenska toppstriden är så jämn som nu har inget lag som vill hålla sig kvar i den råd med något annat än seger. Ett annat resultat var nära för tabellettan Rosengård.

I hemmamatchen mot Eskilstuna är det svårt att få en bättre start än vad Malmölaget fick, för efter 67 sekunders spel nickade nigerianska anfallaren Anam Imo in 1–0 på Ebba Wieders hörna.

En ledning som höll i sig drygt tio minuter in i andra halvlek. Eskilstuna, två platser från nedflyttning, slog ett inlägg mot straffområdet, Johanna Rytting Kaneryd med rensningsförsök, men det fastnade på närmsta spelare som var Loreta Kullashi som satte dit kvitteringsmålet.

Slog till i 87:e

Det oavgjorda scenariot såg länge ut att bli det slutgiltiga trots stor hemmadominans. Men i den 87:e minuten hittade medspelarna Imo på nytt. Denna gång var det inbytte Hailie Mace som spelade snett inåt bakåt till 18-åringen som bredsidade in segermålet 2–1.

– Jag skulle egentligen vara i en annan position, på bortre stolpen, säger Imo, som gjorde sin första match från start senast mot Djurgården, och har nu gjort tre mål på två matcher.

– Hon är väldigt talangfull och har en bra avslutsteknik, det är inget snack om saken att hon är en stor talang som har tagit bra kliv, säger Rosengårds tränare Jonas Eidevall.

2–1-seger för Rosengård som fortfarande har tre poäng ner till tabelltvåan Vittsjö.

Som i sin tur övertygande besegrade Limhamn Bunkeflo med 4–0 efter bland annat två mål av Tove Almqvist. Även toppkonkurrenterna Kif Örebro och Kopparberg/Göteborg – bara en poäng bakom Vittsjö – segrade i sina matcher. 1–0 för Örebro efter sent avgörande mål av Heidi Kollanen medan Göteborg krossade jumbon Kungsbacka med 6–0.

För Linköping, med fyra svenska VM-bronsmedaljörer i startelvan, slutade det däremot mållöst hemma mot Kristianstad, i stället för delad tvåa med Vittsjö ligger laget femma.